Lesaanbod

Kleuterdans

In deze danslessen leren de kinderen op speelse wijze de basis van dans. Ze maken kennis met de mogelijkheden van bewegen op muziek, leren te dansen door ruimte met tegenstellingen als hoog/laag, zacht/hard en snel/langzaam en leren te werken met verschillende thema’s. Hiermee leren ze de dansvaardigheden die later in alle stijlen toepasbaar zijn. Door vrij bewegen en eenvoudige oefeningen ontdekken de kinderen het lichaam, de ruimte, emoties en ontwikkelen tegelijkertijd muzikaliteit en coördinatie. En als kers op de taart werken ze toe naar een kleine danscombinatie. 

Kledingvoorschrift; Kleding waarin de leerling lekker kan bewegen (bij voorkeur een zwarte legging met een top/shirt). Blote voeten, antislip sokken of balletschoentjes en de haren vast. 

Dansmix

Bij de danslessen dansmix krijgen de kinderen op vrolijke energieke muziek van deze tijd verschillende danstechnieken aangeleerd. De lessen zijn voornamelijk gebaseerd op de stijlen jazzdance en streetdance, maar er zullen ook invloeden zijn vanuit andere dansstijlen zoals modern en hiphop. Het is een les met veel afwisseling voor een goede basis.  Daarnaast wordt er gewerkt met improvisatie opdrachten en zelf bedenken van dansjes. Zo kunnen al de kinderen hun creativiteit kwijt en kunnen de leerlingen een eigen bewegingstijl creëren. 

Kledingvoorschrift: Kleding waarin de leerling lekker kan bewegen (bijvoorkeur: zwarte legging met top/shirt), danssneakers en de haren vast.