About

Hoi allemaal, welkom op mijn website. Mijn naam is Silvie Peels en ik ben freelance dansdocent onder de naam Silss Dance Company (naam afkomstig van Sil’s passie, Sil is namelijk mijn bijnaam).

Op het moment van schrijven ben ik 24 jaar en woon ik samen met mijn vriendin in het Limburgse dorpje Well. Oorspronkelijk kom ik uit het Brabantse Waalre waar ik als klein meisje begon met dansen.

Het begin van mijn passie voor dans

Al klein meisje begon ik met dansen. Samen met vriendinnetjes ging ik op klassiek ballet en leerde ik het plezier van dansen. Ik vond het heerlijk om te dansen en bewegen op muziek. De jaren erna heb ik geproefd van verschillende dansstijlen. Zo danste ik bij de dansmarietjes, volgde ik streetdance, hiphop, modern, jazzballet en klassiek ballet lessen en danste mee in een showgroep. Dansen werd een passie en een droom. Ik wilde mijn passie graag overbrengen op andere en van mijn grootste hobby mijn werk maken.

Opleidingen

Vanuit mijn ambitie om van mijn grootste hobby mijn werk te maken heb ik auditie gedaan voor de vooropleiding dans bij verschillende dansacademies. Na goede resultaten heb ik uiteindelijk besloten de vooropleiding aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg te gaan volgen. Waarna ik na twee jaar werd aangenomen op de opleiding Docent dans. Helaas heb ik deze niet af kunnen ronden door en chronische blessure. Uiteindelijk ben ik afgestudeerd aan Hogeschool de Kempel en heb ik mijn PABO diploma behaald. Hier heb ik op pedagogisch gebied veel geleerd wat ik toepas in mijn danslessen. Want een droom geef je niet zomaar op. Waar een wil is, is een weg.

Dansdocent

Op dit moment geef ik dansles in verschillende stijlen aan diverse leeftijden. Ik geef les in kleuterdans, jazz-streetdance, dansexpressie, gardedans en showdans. Naast structurele danslessen geef ik ook workshop en kinderfeestjes. Deze worden opmaat gemaakt en kunnen hierbij aansluiten op bepaalde wensen en thema’s.

Visie

Dans is voor mij zoveel meer dan alleen bewegen op muziek of  het aanleren van pasjes. Dans is een vorm van communiceren waarbij verschillende ontwikkelingsgebieden geprikkeld worden. Ik vind het belangrijk dat deze ontwikkelingsgebieden ook allemaal geprikkeld worden tijdens de dansles, met de nadruk op de sociaal-emotionele en creatieve ontwikkeling, welke elkaar versterken. Want samen dansen is toch wel het allerleukste. 

Tijdens de danslessen staat het welbevinden van de leerlingen voorop. Ik vind het belangrijk dat de leerlingen zich veilig en fijn voelen en plezier beleven tijdens de dansles. Alleen op deze manier kan de leerling zich blijven ontwikkelen en het mooie aanleren van het dansen. Daarnaast ben ik van mening dat iedereen uniek is, dus ook mijn leerlingen. Dit zorgt ervoor dat iedere leerling een individuele behoeftes heeft. Ik vind het belangrijk dat hierop ingespeeld wordt met een duidelijke verwachting naar de leerling toe. Alleen als we samen werken komen we tot het gewenste resultaat.